To Ινστιτούτο Πολιτισμού, Δημοκρατίας και Εκπαίδευσης, συνεχίζοντας την παράδοση του Κέντρου Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει διοργανώσει συνολικά 52 συνέδρια, συμπεριλαμβανομένου και του 37ου Διεθνούς Συνεδρίου το 2022 και εξακολουθεί να οργανώνει 3 συνέδρια το χρόνο.
Στα 52 αυτά συνέδρια έχουν παρουσιαστεί περισσότερες από 4.160 εισηγήσεις και πάνω από 7221 εισηγητές και 17.000 ακροατές. Με την ολοκλήρωση κάθε συνεδρίου αποστέλλονται στους συγγραφείς και τους ακροατές τα πρακτικά (στο παρελθόν σε έντυπη και πλέον σε ηλεκτρονική μορφή) και η αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής.
Κάθε φορά που προκηρύσσονται θέσεις για την εκλογή στελεχών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης που απαιτούν την κατάθεση βιογραφικού και συνακόλουθα δημοσιεύσεων και βεβαιώσεων, κατακλυζόμαστε από αιτήματα εισηγητών για την αποστολή ανατύπων, τόμων πρακτικών ή ακόμα και αριθμών ISBN και βεβαιώσεων.
Στο φόρτο αυτό εργασίας το Ινστιτούτο δεν μπορεί να ανταποκριθεί και είναι υποχρεωμένο κάθε φορά για την εξυπηρέτησή σας να αναθέτει την εργασία αυτή σε εξωτερικό συνεργάτη και για το λόγο αυτό θα ορίζεται ανάλογα με τα αιτήματα μια ελάχιστη οικονομική συμμετοχή εκ μέρους των αιτούντων.